5 milyon kişiye tapu verilecek: 2B arazileri düzenlemesinde 3 ay detayı

5 Milyon Vatandaş Tapularına Kavuşacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, “5 milyon vatandaş tapularına kavuşacak. Orman vasfını yitirmiş tüm alanların tespitini bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız” dedi. 2B arazileri sadece kırsal bölgelerle sınırlı değil. İstanbul’da Beykoz, Şile, Çatalca; ayrıca Antalya, Muğla, Mersin, Yalova, Bursa ve Balıkesir gibi şehirlerde yaygın olarak bulunuyor. Özellikle kıyı bölgelerinde, turizm ve tarım amacıyla kullanılan bu araziler uzun süredir dikkat çekiyor.

2B Arazileri Nedir?

Milliyet’e konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2B arazileri hakkında açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, “2B arazi kavramı, orman vasfını yitirmiş ve tekrar orman olma ihtimali olmayan arazileri ifade ediyor. Bu özellikle Orman Kanunu’nun 2’nci Maddesi’ndeki B bendindeki ifadeden dolayı 2B olarak adlandırılıyor” dedi.

“Bunların tarım amacıyla kullanılması daha verimli olan yerler, hayvancılık ile kullanılması daha verimli olan yerler 2B olarak adlandırılıyor diyebiliriz” diyerek, bu alanların kullanım amacına işaret etti.

Hangi Bölgelerde Yoğunlaşıyor?

Özelmacıklı, “Yıllardır vatandaşların bu tür arazilere yaptığı kullanımlar var. Gerek hayvancılık gerekse tarım aracılığıyla Hazine’ye ait bu yerleri kullananlar var. Kullanılan yerlerin bir kısmı kadastroları yapılmış ve kira bedeli ödenerek yapılan yerlerken, bir kısmı hiçbir şekilde kadastro görmemiş yerler de diyebiliriz” şeklinde konuştu.

İstanbul’da Beykoz, Şile ve Çatalca Öne Çıkıyor

Özelmacıklı, “İllere göre orman vasfındaki yerlerin durumu fark ediyor. Güney illerinde genellikle turizm amacıyla değerlendirilen çeşitli 2B arazileri var. Antalya, Muğla, Mersin gibi yerlerde var. İstanbul’da kırsal ilçelerde çok fazla bulunuyor. Beykoz, Şile, Çatalca gibi ilçelerde de yoğunluk görülüyor” açıklamasında bulundu.

“Eskiden bu yerler orman niteliği taşıyordu, ancak zamanla kullanım amaçları değişti. Şu anda hayvancılık ve yerleşim amacıyla kullanılan yerler haline geldi” diyerek bölgesel dönüşüme vurgu yaptı.

Related Posts

34 yıllık ayakkabı ve çanta firması darboğazda: Konkordato ilan etti

Ayakkabı, çanta ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Talipsan ve bağlı iki şirketi konkordato talebinde bulundu.

Teşvik sistemi yat imalatını ne kadar destekliyor?

Mevzuat bir yandan sektörün kıymetini bilir ve özel uygulamalar tanımlarken; diğer yandan sektör için en kritik destek unsurundan yararlanılmasını büyük ölçüde engellemektedir

Altında dengeler değişiyor: İşte piyasanın beklediği yıl sonu hedefi!

Altın fiyatlarında sert hareketler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 4 bin 200 TL seviyesine gerileyen gram altın fiyatı yeniden yönünü yukarı çevirdi. Öte yandan temmuz ayında ABD Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kritik faiz kararları olacak. Peki faiz kararları sonrası altında sert yükseliş olur mu? Ekonomist Belgin Maviş, gram altın için yıl sonu hedefini milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar…

“Nisan ayında 381 baz puana kadar yükselen CDS, 283 baz puana geriledi”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Nisan ayında 381 baz puana kadar yükselen risk primi (CDS), 283 baz puana geriledi. İki yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 49’dan yüzde 40’ın altına indi” dedi.

Doğalgaza zam geldi

Doğalgaza zam geldi

İstanbul Havalimanı ile Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı arasında anlaşma

İstanbul Havalimanı, ABD’nin en yoğun bağlantı merkezine sahip Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı ile kardeş havalimanı oldu.