Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Türk Tabipler Birliği, Bilirkişilik Eğitimlerini Başlatıyor

Türk Tabipler Birliği, bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyurarak detayları web sitesi üzerinden paylaştı.

TTB tarafından yapılan açıklamada, bilirkişilik eğitimlerinin 7 Temmuz 2025 tarihinde başlayacağı belirtildi. Eğitimlerin Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van illerinde gerçekleştirileceği planlanıyor. Bilirkişilik temel eğitiminin en az 24 ders saati süreceği, bunun 12 saatinin teorik, 12 saatinin ise uygulamalı eğitimlerden oluşacağı vurgulandı. Daha önce bilirkişilik eğitimi almış olanların ise 6 ders saatlik yenileme eğitimine tabi tutulacağı ifade edildi.

Uygulamalı eğitimlerde hekimlik ve sağlık konularına özel bir programın uygulanacağı belirtilirken, bu programın hekimlerin idari soruşturma süreçlerinde ve hukuksal süreçlerde daha etkin olmalarına destek olacağı açıklandı. Eğitimlere katılabilmek için ilgili alanda en az 5 yıl çalışmış olma şartı getirilirken, her bir grup kontenjanının 24 kişi ile sınırlı olacağı bildirildi.

Eğitim ücreti, Türk Tabipleri Birliği üyeleri için KDV dahil 4.000,00 TL iken, diğer üyeler ve üye olmayanlar için 5.000,00 TL olarak belirlendi. Kayıt başvuruları 20-30 Haziran 2025 tarihleri arasında kabul edilecek olup, kurs programına göre gruplandırma çalışmaları yapılacak ve başvuru sahiplerine katılım bilgisi iletilene kadar bekletilecek. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Başvuru için tıklayabilirsiniz.

Related Posts

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır? 

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.

Sıcak havalar kalp sağlığını tehdit ediyor!

Yaz aylarında kalp damar hastalıkları riski artarken, aşırı sıcaklar ve nemli hava kalp krizine yol açabiliyor. Uzmanlar, kalp hastalarının serin yerlerde kalmalarını, yeterli sıvı almalarını ve ağır egzersizlerden kaçınmalarını öneriyor.