Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Prof. Dr. Hidayet Erdöl: Kontakt Lens Kullanımında Hijyen ve Temizlik Önemli

Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lenslerin konforlu görüş sağlamasından ötürü tercih edildiğini vurguladı. Ancak kontakt lens kullanımının titizlikle yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Erdöl, temizlik konusuna vurgu yaparak, “Kontakt lens özellikle temizlik açısından ciddi bir öneme sahiptir. Lensin hijyenine dikkat etmezseniz enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz” dedi.

Lens değişim zamanlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Erdöl, “Bazı insanlar haftalarca aynı lensi kullanabiliyor. Bu durumda enfeksiyon riski oldukça yüksektir ve tedavisi zor olabilir” uyarısında bulundu.

Kontakt lens kullanırken gece yatarken çıkarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Erdöl, “Yaz veya kış fark etmeksizin lens temizliğine dikkat etmek gerekmektedir” ifadesini kullandı.

“Denize ve Havuza Lensle Girilmemeli”

Deniz veya havuz gibi sulama girerken kontakt lens kullanmanın enfeksiyon riskini artırdığını belirten Erdöl, “Bu tür ortamlarda lensle enfeksiyon riski yüksektir. Bu nedenle deniz veya havuza girerken lensi çıkarmalısınız” uyarısında bulundu.

Erdöl, “Yaz veya kış fark etmeksizin, lens kullanımında temizliğe önem verilmelidir. Dış ortamlarda gezinmek toz, polen ve diğer alerjenlerin lensinize yapışmasına neden olabilir. Günlük lens kullanımı öneriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Erdöl, güneş ışınlarının göz sağlığı için zararlı olduğunu belirterek, “Ultraviyole ışınları gözde hasara neden olabilir. Bu nedenle UV filtreli güneş gözlüğü kullanmak önemlidir” tavsiyesinde bulundu.

Related Posts

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyuran Türk Tabipler Birliği, web sitesinden yaptığı açıklamada detayları aktardı. 

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır? 

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.