Sağlık Bakanlığı’ndan Sağlıklı Hayat Akademisi Projesi

Sağlıklı Hayat Akademisi Projesi Sağlık Bakanlığı Tarafından Başlatıldı

Sağlık Bakanlığı, sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 81 ildeki Sağlıklı Hayat Merkezlerinde (SHM) Sağlıklı Hayat Akademisi (SAHA) projesini hayata geçirdi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun himayelerinde başlatılan proje, Kartalkaya’daki otel yangınında hayatını kaybeden intörn doktor Yiğit Gençbay’ın adını taşıyan bir merkezde ilk eğitimini gerçekleştirdi. Eğitim programına 18 kişi katıldı ve Dr. Merve Tecirli, bu eğitimlerin sağlık okuryazarlığını artırmayı, toplumda sağlık farkındalığı ve sağlıklı yaşam kültürünü geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programı Kapsamında Eğitimler Başladı

Proje, ‘Koruyan Sağlık’ modeli çerçevesinde oluşturulan eğitim programıyla her yaştan bireyin sağlık okuryazarlığını artırmayı ve sağlıklı yaşamı desteklemeyi amaçlıyor. SAHA’nın ilk dersini Bakan Kemal Memişoğlu, çevrim içi olarak Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi’nden verdi. Bu ders, 81 ilde bulunan 543 kurum ve merkezdeki 567 sınıfta yaklaşık 7 bin kişi tarafından izlendi.

Toplum Sağlığı Eğitimleri Artık Daha Erişilebilir

Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlu doktoru Dr. Merve Tecirli, programın Türkiye genelinde yaygınlaştığını ve toplum sağlığı eğitimlerinin herkesin erişimine daha açık hale geldiğini belirtti. Eğitimlerin her birinin 20 kişilik gruplar halinde ve 13 oturum şeklinde düzenlendiğini vurgulayan Tecirli, sağlıklı yaşam için en önemli konuların ele alındığını ifade etti.

Sağlıklı Hayat İçin Eğitimler Devam Ediyor

Programa katılanlardan Avukat Elif Ece Gündüz, eğitimlerin birinci basamağın önemini ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sunulan hizmetlerin ücretsiz olduğunu anlatarak, beslenme danışmanlığı, kanser taramaları ve obeziteyle mücadele gibi konularda aldıkları eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirtti. Gündüz, vatandaşların sağlıklı yaşam hizmetlerinden nasıl faydalanabileceğini bu eğitimlerle öğrenmenin önemli olduğunu vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lensle denize veya havuza girmenin göz sağlığı açısından ciddi enfeksiyon riskleri barındırdığını vurguladı.

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyuran Türk Tabipler Birliği, web sitesinden yaptığı açıklamada detayları aktardı. 

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır? 

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.