Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Demir Yollarına Yapılan Yatırımlar Son 23 Yılda 63 Milyar Doları Aştı, Bakan Uraloğlu Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında ciddi yatırım, iyileştirme ve yenileme hamleleri gerçekleştirdiğini belirterek, bu alana son 23 yılda 63 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Ereğli ilçesindeki Karaman Ulukışla Hızlı Tren Hattı şantiyesinde yaptığı açıklamada, demir yollarının ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, ulaşımın güvenli, düşük maliyetli ve hızlı olmasının çok büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Demir yollarının Türkiye’de uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı açısından stratejik bir konumda olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demir yollarının 2002 yılından itibaren devlet politikası olarak ele alındığını söyledi. Bakan Uraloğlu, yapılan projelerle demir yollarının kombine taşımacılığa uygun hale getirildiğini ve ülkenin farklı bölgelerini hızlı tren ile birbirine bağladıklarını ifade etti.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın 2022 yılında hizmete açıldığını ve bugüne kadar yaklaşık 4 milyon yolcuya hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunduğunu belirten Uraloğlu, Karaman-Ulukışla hattının inşaatının da devam ettiğini dile getirdi.

Karman-Ulukışla Hattı İle Yeni Dönem Başlayacak

Karaman-Ulukışla arasında inşa edilen hızlı tren hattının tamamlanmasıyla seyahat süresinin 145 dakikadan sadece 50 dakikaya düşeceğine değinen Uraloğlu, böylece ülkenin hızlı tren ağını güçlendireceklerini ve farklı bölgeler arasında hızlı tren bağlantısını sağlamış olacaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Karaman-Ulukışla projesinde şu ana kadar yüzde 92’lik bir fiziki ilerleme sağlandığını ve 2027 yılının ilk aylarında bu hattı işletmeye açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Böylece Türkiye’nin demir yolu altyapısında gerçekleştirilen yatırımların ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Related Posts

Teşvik sistemi yat imalatını ne kadar destekliyor?

Mevzuat bir yandan sektörün kıymetini bilir ve özel uygulamalar tanımlarken; diğer yandan sektör için en kritik destek unsurundan yararlanılmasını büyük ölçüde engellemektedir

Altında dengeler değişiyor: İşte piyasanın beklediği yıl sonu hedefi!

Altın fiyatlarında sert hareketler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 4 bin 200 TL seviyesine gerileyen gram altın fiyatı yeniden yönünü yukarı çevirdi. Öte yandan temmuz ayında ABD Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kritik faiz kararları olacak. Peki faiz kararları sonrası altında sert yükseliş olur mu? Ekonomist Belgin Maviş, gram altın için yıl sonu hedefini milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar…

“Nisan ayında 381 baz puana kadar yükselen CDS, 283 baz puana geriledi”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Nisan ayında 381 baz puana kadar yükselen risk primi (CDS), 283 baz puana geriledi. İki yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 49’dan yüzde 40’ın altına indi” dedi.

Doğalgaza zam geldi

Doğalgaza zam geldi

İstanbul Havalimanı ile Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı arasında anlaşma

İstanbul Havalimanı, ABD’nin en yoğun bağlantı merkezine sahip Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı ile kardeş havalimanı oldu.

Altın, dolar, euro… Hepsi düştü, bir tek o yükseldi!

Borsada CHP Kurultayı davası rallisi yaşandı. BIST 100 endeksi dava başladıktan sonra yükselişe geçerken davadan ‘ertleme’ kararının çıkışı ile yükselişine hız kattı. Sabaha yüzde 0,54 yükselişle giren BIST Endeksi gelişmelerin etkisi ile yükselmeye …