Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü ve Sağlık İlişkisi

Maydanoz ve limon kürü sağlığımıza zararlı mı? Uzmanlar, bu kürün özellikle kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtiyor.

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Profesörü Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, halk arasında kalp damarlarını açtığına inanılan maydanoz-limon kürü hakkında uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Bozbaş, bu kürün hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını ve kalp sağlığını ciddi şekilde riske atabileceğini vurguluyor. Toplumda uzun süredir dolaşan ve doğal bir “damar açıcı” olarak bilinen maydanoz-limon kürünün bir şehir efsanesinden ibaret olduğunu belirten Prof. Dr. Bozbaş, “Maydanoz-limon kürü damarları açmaz! Keşke açsaydı, bugün milyonlarca insanı kalp krizinden kaybetmemiş olurduk.” diyor. Prof. Bozbaş, bitkisel çözümlerin doktor kontrolü dışında kullanılmasının halk sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturduğunu vurguluyor.

Bilimsel çalışmaları ve klinik tecrübesiyle kalp ve damar hastalıklarının ancak modern tıp yöntemleri ve uzman gözetiminde tedavi edilebileceğini vurgulayan Prof. Bozbaş, “Toplumda yayılan yanlış inanışlar, hastaların doğru tedaviye ulaşmasını engelliyor. Bu da geri dönüşü zor sonuçlara yol açabiliyor.” şeklinde konuşuyor. Prof. Bozbaş, sağlıklı yaşam için bilimsel bilgiye güvenmenin hayati önem taşıdığını belirterek, “Doğru bilgi hayat kurtarır.” mesajını veriyor. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lensle denize veya havuza girmenin göz sağlığı açısından ciddi enfeksiyon riskleri barındırdığını vurguladı.

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyuran Türk Tabipler Birliği, web sitesinden yaptığı açıklamada detayları aktardı. 

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır? 

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.